fredag 6 januari 2012

Långpass i grupp

Dagens pass hade jag sett fram emot. Vi skulle följa med en grupp på långpass lett av löparprofilen Miranda Kvist. Att löpträna i grupp är något jag verkligen vill rekommendera för att få lite omväxling. Tiden flyter verkligen på och det känns knappt att kilometrarna avverkas när du har människor runt omkring dig att småprata med.
Laddad och på väg mot Sundbyberg

Lite fokus i blicken här med...


Vi samlades kl 10 vid Sundbybergs station med planen att runda Sundbyberg och Solna. Miranda började med att samla gänget och för att göra en kort brief. Vi skulle göra ett stopp för att kunna köpa på oss energi och rundan skulle bli c:a 3mil. Om någon kände att orken tröt skulle det självklart finnas möjlighet att stanna till för att ta buss eller t-bana hem.

Morgonsol över Karlberg
Sedan bar det av efter Karlbergs strand för att få den första morgonsolen i ansiktet (någon började i det här läget att prata om d-vitamin, bra med rätt fokus i gruppen). Här avverkades de första fem kilometrarna innan vi kom fram till Karlbergs slott och vek av in mot Vasastan/Norrmalm.




Is på vattnet -2grader och sol





Vasastan/Norrmalm och vidare genom Hagaparken






Vi passerade därefter snabbt genom stan för att komma över gångbron som leder till Hagaparken. Inne i parken var det bra löpunderlag nu när de blöta grusvägarna hade frusit. Bortsätt från en liten översvämning just nedanför Hagaslott som resulterade i ett gäng löpare med blöta strumpor.

Energi pause
Första milen passerades inne i Hagaparken och vi svängde därefter upp på Bergshamraleden och tog oss vidare upp mot Bergshamra centrum för att göra ett stopp och ta in lite energi. Här passade även de första på att tacka för sig efter c:a 15km och satte sig nöjda på en varm T-bana för att åka hem.

Utmed Bergshamraleden

Nöjda löpare som har fyllt på energi på ICA Bergshamra

Sockerkick??

Lite stretching innan det var dags att sticka...

Ulriksdal och Lidiöloppskänsla
Nu bar det av ner till vattnet (jag älskat att springa vid vatten) och vi tog oss fram i genom mysiga villa områden, småbåtshamnar och efter skogsstigar som gav flashbacks från Lidingöloppet. Kanske inte så konstigt att terrängen påminner med tanke på att avståndet till Lidingö inte var så stort. Vi avverkade nästan 5km utmed vattnet innan det blev dags att ta oss in mot staden igen.






Lite terränglöpning

Ulriksdalsslott

Bra tryck i steget


5km kvar
Nu svängde vi upp genom ett mysigt nybyggt område som heter Silverdal och därefter svängde hela gänget tillbaka mot Sundbyberg. När vi började närma oss 25km bestämde vi oss för att det var hög tid att komma hem och få lite mat i magen (beslutet stärktes av en höft som bråkade lite). Innan vi lämnade de övriga hörde vi dem prata om att köra 4-5km till. Det visade sig i efterhand bli 17km. Starka killar och tjejer....


Silverdal

På väg mot Ulriksdal

Ulriksdals station




2 kommentarer:

  1. Hääääärligt att ni kom med!!
    Superkul, det gör vi om :-)

    och de andra gjorde 29km. Ingen ville hänga med mig ytterligare ... ;-)

    SvaraRadera
  2. Absolut. Vi är på fler gånger!!

    SvaraRadera